Uncategorized

1956 Aston Martin DBR1 devine cel mai scump automobil britanic Ever

Un Aston Martin DBR1 a revendicat coroana multor automobile britanice scumpe vândute vreodată la licitație cu un preț de vânzare care suflă în minte (și cu portofel) de 22,5 milioane USD ( aproximativ 17,5 milioane de lire sterline).
Acesta a depășit recordul anterior de 21,7 milioane USD (aproximativ 16,8 milioane de lire sterline) stabilit de Jaguar D-Type, care a câștigat Jaguar D-Type, care a intrat sub ciocan în 2016.
Publicitate – Articol scurt continuă mai jos

DBR1 din 1956 a fost primul dintr -o perioadă totală de cinci care a fost făcută sub supravegherea TED Cutting, iar în timp ce acest model nu a revendicat niciodată victoria la Circuit de La Sarthe (o frați DBR1 a făcut acest lucru în 1959), a luat pavilionul cu coajă de coajă. la Nürburgring din 1959 1000 în mâinile lui Sir Stirling Moss. DBR1 original a fost apoi retras din viață ca mașină de lucru, dar a continuat să fie alergat în privat de către stabilul Essex Racing în 1961 și 1962.
9
Despre adSclose -ul nostru acest anunț

Nu mai concurează la culmea Motorsport – Ferrari și Ford se pregăteau timp de un deceniu de dominație la Le Mans – originalul DBR1 a fost vândut onorabilului John Dawnay, care a ocupat și funcția de președinte al Clubului Proprietarilor Aston Martin. În timpul mandatului său, DBR1 s -a încântat de diverse succese de curse istorice din anii 1980, cu toate acestea, o mare parte din raportul de credit a fost dat pe bună dreptate lui Mike Salmon, care stătea pe scaunul șoferului.